Chakradance
Move your chakras, change your life!

laat je leiden door je ziel

Contact verliezen met ons lichaam is hetzelfde als spiritueel dakloos worden. 
Dansen is een krachtige manier om je dagelijkse leven te ontstijgen en een directe, krachtige verbinding te maken met je authentieke zelf.
Langs de zeven chakra’s dansen is als een reis in zeven werelden, met elk hun eigen lessen, betekenissen en verhalen. 
Vergeten delen van jezelf beginnen weer tot leven te komen. Je danst je weg terug naar de persoon die je werkelijk bent. 

wat brengt chakradanCE?

  • je bevrijdt geblokkeerde emotionele energie die je tegen houdt om verder te komen in je leven.
  • je balanceert en verbindt de zeven hoofdchakra’s opnieuw en herstelt zo je complete energiesysteem naar een gezondere toestand van vitaliteit en balans.
  • je laat los wat je niet langer dient en maakt de slapende krachten in jou wakker. Langzaam maar zeker voel je je steeds meer terug jezelf!
  • het beoefenen van Chakradance helpt je meer balans en vreugde te ervaren en jouw unieke authentieke kleuren de wereld in te stralen.

WAT IS CHAKRADANCE?

Chakradance™ is een therapeutische bewegingsvorm waarin lichaam en ziel met elkaar verbonden worden. Iedereen kan het, jong en oud. Je beweegt met gesloten ogen, bij gedempt licht, op speciale muziek afgestemd op de chakra’s. Jij geeft vorm aan de dans en de dans vormt jou

Een workshop bestaat uit begeleide meditatie, dans en een creatieve afsluiting met het tekenen van een persoonlijke mandala. Je ervaringen, dans of creativiteit wordt op geen enkele wijze geanalyseerd. Het gaat om wat jij voelt en ervaart, zonder oordeel. Het therapeutische aspect zit in de dans zèlf; daar hebben we ons hoofd niet bij nodig. Bij Chakradance gaat het om voelen en ervaren. Pure vrijheid dus. 

Zodra je je overgeeft aan de muziek komt je lichaam spontaan in beweging. Het voelt alsof je wakker een droom binnenstapt. Misschien zie je beelden vanachter je gesloten ogen, komen herinneringen naar boven of krijg je inzichten. Je kunt ook emoties of lichamelijke sensaties ervaren. Je verkent je instinct, seksualiteit en kracht, hoe je liefhebt en communiceert, je intuïtie en spiritualiteit. Het is het zacht openvouwen, het ontwaken van wie je echt bent

OORSPRONG

Chakradance™ is ontwikkeld door de Australische Natalie Southgate en zij introduceerde het in 1998 in Londen. In 2004 wordt Chakradance omarmt door Deepak Chopra tijdens zijn weekseminar ‘Seduction of Spirit’ in Californië. Inmiddels ervaren duizenden anderen hoe Chakradance eventuele geblokkeerde energie ontrafelt en in balans brengt en hoe het je dieper met je authentieke ik in contact brengt. 


While I dance I cannot judge, I cannot hate, I cannot separate myself from life.
I can only be joyful and whole. That is why I dance.

Hans Bos

DANS JE MEE?

Chakradance wordt in verschillende vormen aangeboden. 
Kies hieronder de vorm die op dit moment voor jou het beste past en reserveer jouw plek.

Experience

In deze workshop neemt de muziek je mee langs alle zeven chakra’s, als een dansreis in zeven werelden. Je ervaring leg je vast in jouw mandala.


Deze dynamische dans nodigt je uit om los te laten en te genieten. Ook zal je merken welke chakra's stromen en welke meer aandacht verdienen.

Awakening

De Awakening bestaat uit 8 lessen. Iedere les wordt er één chakra liefdevol gestimuleerd om optimaal te stromen middels haar eigen ritmische muziek en dans.

Deze cyclus zal op een zachte wijze al je zeven energiebronnen, je chakra’s, laten stromen en in balans brengen. Je ontvangt bij deze cyclus een werkmap.

Retreat

Gun jezelf de tijd om even afstand te nemen van je dagelijks leven en ervaar de magie van een retreat.

Een weekend van dans, meditatie, bezinning, verbinding en innerlijke groei. Een prachtige gelegenheid om in alle rust je 7 chakra’s te ervaren, te ontspannen, te genieten, je te verbinden met jezelf en te delen met gelijkgestemden.

Veelgestelde vragen

Absoluut niet. Je volgt je innerlijke beweging op de dansvloer. Tijdens het dansen sluit je je ogen of gebruik je een oogmasker als je dat prettiger vindt.

Absoluut niet. Enerzijds leg je de energie van je ervaring vast op papier zodat deze nog verder kan door werken. Je mag je handen volgen die over het papier gaan. Anderzijds is het een fijne afsluiting waarbij je van binnen weer langzaam naar buiten gaat. Je mandala is alleen voor jou.

Nee, hoewel er een therapeutisch karakter aan de dans zit, vallen de workshops niet onder deze categorie.

Zeker, ten eerste omdat het heerlijk is 😉 Daarnaast kan het heel fijn zijn om dit op regelmatige basis te doen aangezien je in het dagelijkse leven ook continue uitgedaagd wordt. Bovendien geeft elke dans de verandering (lees heling) die je op dat moment aankan. Zo brengt elke dans je weer iets nieuws.